Otepääl algas lumetootmine

Lõuna-Eesti Postimees
Copy
Lumekahurid Otepääl Tehvandi staadionil
Lumekahurid Otepääl Tehvandi staadionil Foto: Otepää vallavalitsus

Talvepealinnas Otepääl alustati nädalavahetusel lumetootmisega. Lumekahurid huugavad seal täisvõimsusel.

Otepää kesklinnas asuvas talvepargis Otepää Winterplace käivitati lumekahurid juba eelmisel neljapäeval. Talvepargi juhataja Siim Kalda sõnul on lumetootmine hetkel täies hoos ja talvepark on plaanis avada esimeseks advendiks. «Selleks ajaks on tuubirajad, karusell ja kelgumägi – kõik pargiatraktsioonid avatud. Loodame ka uisuväljaku esimeseks advendiks valmis saada. Tundub, et talv tuleb sellel aastal ikka õigel ajal. Kui ilma vähegi on, saame kogu lumevaru nädala lõpuks valmis teha,» lisas Kalda.

Kuutsemäe ja Väikese Munamäe suusakeskuste juhataja Priit Tammemägi ütles, et Kuutsemäe suusakeskus avatakse loodetavasti juba sellel reedel. «Oleme oma lumetootmise süsteeme täiendanud, Väikesel Munamäel alles lõpetasime arendustööd ning seetõttu avame Munaka väikese viivitusega järgmisel nädalal. Kuutsemäel on praegu töös 15 lumekahurit, Munaka võimsus on aga kaks korda kasvanud,» märkis Tammemägi.

Lumekahurid on tööd alustanud ka Tehvandi spordikeskuse staadionil. «Toodame lund vastavalt miinuskraadide olemasolule. Niipea, kui vajaliku hulga lund kokku saame, avame ka suusarajad,» sõnas keskuse juhataja Jaak Mae.

Looduse loal avatakse ja hooldatakse Pühajärvel taas ka vabariigi pikimat jäämatkarada, mis kulgeb järve kaldajoont kopeerides 10 kilomeetri ulatuses. Loodusmatku korraldatakse ka kallasrajal.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles