Politsei hoiatab petturite eest

Piret Karu
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Foto: Arvo Meeks / Lõuna-Eesti Postimees

Sel nädalal on politsei saanud Kesk- ja Lõuna-Eestist mitu teadet petturitest kaupmeeste kohta, kes pakuvad odava hinna eest müügiks ehteid ja mootorsaage.

Täna keskpäeval teatati, et Vastseliina vallas üritab mitu meest mööduvaid sõidukeid kinni pidada ja pakkuda peatunutele müügiks või kütuse vastu vahetamiseks «kuldehteid», mis tegelikult väärismetallist tehtud pole. Praeguseks on politseile teada juba mitu juhtumit, kus isik on Lõuna-Eestis andnud petturitest kauplejatele kuni 20 eurot ehteeseme eest, mis ei ole tegelikult kullast valmistatud.

Lisaks ehetega kauplemisele teatati politseile isikutest Põlva linnas, Türi ja Koeru vallas, kes pakuvad inimestele müügiks võltsitud mootorsaage. Müügiks pakutavad saed on odavad, kiiresti lagunevad ja ekspertide sõnul ka kasutamiseks ohtlikud.

Isikud liiguvad aktiivselt Eestis ringi erinevate sõidukitega, mis kannavad üldjuhul Läti või Leedu registreerimisnumbrit.

Politsei soovitab inimestel vaatamata odavale pakkumisele selliseid kaupmehi mitte usaldada ja neilt mitte midagi osta, kuna tegu on pettusega. Selliseid hinnalisi esemeid on kindlam osta ametlikest müügikohtadest, kuna kahtlastelt tänavakauplejatelt ostes ei tea kunagi müügiks pakutava eseme tausta ja päritolu.

Kui inimestele selliseid pakkumisi tehakse, tuleks nendest teatada kiiresti politsei lühinumbril 110, võimaluse korral fikseerida auto registreerimisnumber ja pakkumisi teinud isikute kirjeldused.

Kommentaarid
Copy

Märksõnad

Tagasi üles