Orienteerumisliit pärgas parimaid

Lõuna-Eesti Postimees
Copy
Kolmes kategoorias osutus parimaks tänavusel juunioride MMil sprindipronksi võitnud 20-aastane võrukas Jürgen Joonas.
Kolmes kategoorias osutus parimaks tänavusel juunioride MMil sprindipronksi võitnud 20-aastane võrukas Jürgen Joonas. Foto: Reigo Teervalt/Eesti Orienteerumisliit

Eesti Orienteerumisliit tõmbas tänavusele orienteerumishooajale pidulikult joone alla Virumaal Sagadi mõisas. Tunnustati parimaid ning sealsamas said teoks korralised presidendi ja volinike kogu valimised.

Aasta parimate väljaselgitamiseks kümnes kategoorias pandi kokku klubide ja volinike kogu liikmete arvamused ning veebihääletuse tulemused.

Kolmes kategoorias osutus parimaks tänavustel juunioride maailmameistrivõistlustel sprindipronksi võitnud 20-aastane võrukas Jürgen Joonas. Noormees valiti nii parimaks meheks orienteerumisjooksus, parimaks noororienteerujaks kui ka aasta üllatajaks.

Lõuna-Eestisse tuli aga teisigi tiitleid. Parimaks suusaorienteerujaks kuulutati Daisy Kudre-Schnyder orienteerumisklubist Peko. Aasta rogainivõistkonnaks tunnistati aga Sander Linnus (OK Peko) koos Timmo Tammemäega.

Ülejäänud tiitlid jagunesid järgmiselt: parim naine orienteerumisjooksus oli Evely Kaasiku ja parim rattaorienteeruja Lauri Malsroos, parim seeniororienteeruja Kirti Rebane ja aasta kaardistaja Kaarel-Hendrik Zernant.

Aasta tegija tiitli sai taskuhääling Vestluspäevak. 2020. aastal iganädalase saatega alustanud taskuhäälingut teevad kolm Soomes elavat endist ja praegust Eesti koondise meest: Peeter Pihl, Sander Vaher ja Timo Sild.

Orienteerumisliidu üldkogu valis alaliidu presidendiks tagasi kaks aastat selles ametis olnud Võrumaa ettevõtja Aigar Pindmaa. Üheksaliikmelisse volinike kogusse valiti eelmisest koosseisust tagasi Uku-Laur Tali ja Sixten Sild, uute liikmetena Sander Annus, Marek Karm, Koit Kolsar, Raul Kudre, Tõnu Lillelaid, Toomas Tiivel ja Marili Zimmermann.

Järgmisel aastal on Eesti Orienteerumisliidu korraldada kaks rahvusvahelist tippvõistlust: veebruaris suusaorienteerumise MK-etapid Haanjas ja Võru-Kubijal ning augustis rogaini Euroopa meistrivõistlused Missos. Korralduse pearaskust kannavad vastavalt orienteerumisklubid Peko ja TAOK.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles