Valga gümnasist Sivert Raide õpib ja õpetab (1)

Kersti Kond
Copy
Valga valla noortevolikogu esimehena edastab Sivert Raide noorte mõtted ja arvamused raekotta vallavolikogu liikmetele.
Valga valla noortevolikogu esimehena edastab Sivert Raide noorte mõtted ja arvamused raekotta vallavolikogu liikmetele. Foto: Kersti Kond

Sivert Raide (17) astub sisse Valga kultuurikeskuse uksest. «Sinu järgi võib kella õigeks keerata,» arvab administraator Laine Türk ja ulatab tulijale võtme. Male- ja kabehuvilised lapsed juba ootavad.

Raide on nii õpetaja kui ka õpilane – ta käib Valga gümnaasiumi 11. klassis ja juhib Valga valla noortevolikogu. Male- ja kabemängu õpib ta praegu omal käel, kuid samas õpetab neid kultuurikeskuse huviringi lastele. Aega leidub ka käsipallimänguks Viljandi HC meeskonnas. «Jõutrenni teen ja jooksmas käin Valgas, selleks pole mõtet Viljandisse sõita, aga mängima küll. Olen Viljandi meeskonnaga ka võistlustel osalenud, aga kuna alles hiljuti liitusin, tulemusi veel ette näidata pole.»

Tihedast päevakavast hoolimata veedab Sivert Raide võimalikult palju aega koos perega. «Üritame kõik jõuda hästi palju ja seetõttu peame aega planeerima. Kindlasti oleme koos kõigil tähtpäevadel.»

Kommentaarid (1)
Copy
Tagasi üles