Ene Kerge: konkurss töökohtadele muutub karmimaks

, töötukassa Võrumaa osakonna juhataja
Copy
Töötukassa Võrumaa osakonna juhataja Ene Kerge nentis, et ümberõppeks on võimalused avarad ning tuleb vaid olla hakkaja neid ära kasutama.
Töötukassa Võrumaa osakonna juhataja Ene Kerge nentis, et ümberõppeks on võimalused avarad ning tuleb vaid olla hakkaja neid ära kasutama. Foto: arhiiv

Majanduses toimuvad mõjud on jõudnud ka Võrumaale. Töötukassa vaates on sagenenud päringud koondamiste ning hüvitiste kohta, seda nii töövõtjatelt kui -andjatelt.

Üle-eestiliselt on kõige enam koondamisi praegu just töötlevas tööstuses, sellele järgnevad veondus-laondus ning haldus ja abitegevused. Ka Võrumaal on kõige enam koondatuid just töötlevast tööstusest, eriti puiduvaldkonnast. Statistika näitab, et koondamised on põhjustatud eelkõige töömahtude vähenemistest, aga märgata on ka ettevõtete töö ümberkorraldamisi, likvideerimisi ning pankrotte.

Meie piirkonnas ei ole väga palju suuri ettevõtteid, mistõttu on ka kollektiivseid koondamisi mõnevõrra vähem kui suurtes tõmbekeskustes. Küll on meie maakonnas hulgaliselt mikro- ja väikeettevõtjaid, kes on olnud sunnitud oma tegevusmahu vähenemise tõttu inimesi koondama.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles