Hiiglasliku päikesepargi loomine põrkus kohalike vastuseisule (8)

Tiit Loim
, reporter
Copy
Ines Kulasalu-Hilleri majapidamine jääb kohe plaanitava päikesepargi kõrvale. «See on katastroof,» ütleb naine, kuna põllu asemel hakkaks tema maja kõrval laiuma vaid päikesepaneelid. Fotol on nad naise kinnistul koos Valga vallavolikogu liikme Toomas Paiga, kes kohalike mured ära kuulas.
Ines Kulasalu-Hilleri majapidamine jääb kohe plaanitava päikesepargi kõrvale. «See on katastroof,» ütleb naine, kuna põllu asemel hakkaks tema maja kõrval laiuma vaid päikesepaneelid. Fotol on nad naise kinnistul koos Valga vallavolikogu liikme Toomas Paiga, kes kohalike mured ära kuulas. Foto: Arvo Meeks

Energiafirma European Energy soovib Valga valda rajada suure päikeseelektrijaama. Kohalikud peavad seda aga visuaalseks katastroofiks ja vallavolikogu firmale maade ostuks luba ei andnud.

Taani ettevõtte European Energy A/S kohalik tütarfirma Taglumo OÜ soovis Valga valda Kaagjärve külla rajada 83 hektaril paikneva päikesepargi. Oktoobris aga keeldus Valga vallavolikogu andmast firmale luba osta ära sealsed Lopipõllu ja Hallika kinnistud, mis kuuluvad Kehra Agro OÜ-le.

Seadus lubas keelduda

Kommentaarid (8)
Copy
Tagasi üles