Transpordiamet hoiatab: teedel on libedaid lõike

Lõuna-Eesti Postimees
Copy
Talvine tee.
Talvine tee. Foto: Urmas Luik

Neljapäeva hommikul on teeolud erinevad. Teekatted suurematel riigiteedel Pärnu- ja Läänemaal on valdavalt soolamärjad, mujal lumised või sõiduradade vahel lumised. Teetemperatuur on saartel plusspoolel, mujal nulli lähedal või miinuses.

Jätkuva lumesaju ja tuisu tõttu on Põhja-, Kesk ja Ida-Eestis sõiduolud muutlikud. Vaatamata hooldetöödele, tuleb arvestada nii lumiste kui libedate lõikudega pea kõikjal, teatas transpordiamet.

Ilmaprognoosi kohaselt püsib neljapäeval pilves ilm. Hommikul jätkub Ida-Eestis lume- ja lörtsisadu ning tuisk. Lääne-Eestis sadu nõrgeneb ja päeval läheb üle vihmaks. Õhutemperatuur kõigub Ida-Eestis -3 ja +1 vahel, Lääne-Eestis tõuseb plusspoolele.

Transpordiamet palub liiklejatel varuda rohkem aega, eriti siis, kui liigutakse kõrvalteedel. Kõrvalteedel on hooldeaeg pikem kui suurematel teedel.

Ilmastikuolud ei ole enam suverehvide jaoks sobivad. Kui rehvid on veel vahetamata, siis valige liiklemiseks mõni muu moodus. Palun ärge pange ennast ja kaasliiklejaid ohtu, andis transpordiamet teada.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles