Põlengus hävinud maja elanike päästjaks osutus viieaastane kass

Vahur Joa
, ajakirjanik
Copy
Omanikule põlengust teatanud vapper kass Kõrsik.
Omanikule põlengust teatanud vapper kass Kõrsik. Foto: Algar Assu

Eile hommikul Põlvamaal toimunud põlengus hävines täielikult nelja korteriga elumaja. Kuigi korteris oli suitsuandur olemas, siis tänab majas elanud Algar Assu elupäästmise eest oma kassi.

Maja teisel korrusel elanud Algar Assu kirjeldas sündmuseid järgmiselt: «See asi toimus niiviisi, et ärkasin hommiku kell viis selle peale üles, et kass jooksis mul üle näo. Siis kuulsin, et suitsuandur lõugab koridori laes ja nägin, et tuba on paksult suitsu täis. Proovisin tuld põlema panna, aga majast oli vool läinud. Panin telefoni lambi põlema ja samal ajal kui 112 helistasin, panin ennast riidesse. Sain koridorist, kuhu sisse tungis järjest rohkem paksu suitsu, jope haarata.

Vaatasin, kus on kass. Sain ta kätte, tegin toa akna lahti ja nägin, et politsei oli juba kohal. Hõikasin neid, et tulge siia ja püüdke kass kinni. Siis hüppasin teiselt korruselt alla. Ei olnud aega saapaidki jalga panna. Võib öelda, et Kõrsik päästis meie kõigi nelja inimese elu. Kui ei oleks kass üle näo jooksnud, siis ma ei oleks seda suitsuanduri häält kuulnudki,» tunnistas Assu.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles