«Esti oli eriline ja haruldane. Tema lahkumisest jääb tühimik.»

Maarius Suviste
, reporter
Copy
Pikaaegne kunstihing Esti Kittus oma Valgamaa-teemalisel näitusel Otepää kultuurimajas. Seinal on tema vaated Pühajärvele ja Otepää kirikule. Oli aasta 2019.
Pikaaegne kunstihing Esti Kittus oma Valgamaa-teemalisel näitusel Otepää kultuurimajas. Seinal on tema vaated Pühajärvele ja Otepää kirikule. Oli aasta 2019. Foto: Maarius Suviste

Puka kunstikoolis lõppes tund. Õpilased said tööd valmis ning lahkusid kambakesi kõva jutu ja rutuga, klassiuksest väljas ja hetk hiljem juba koridoris. Seal pööras aga üks poiss tagasi, jooksis õpetaja Esti juurde, haaras tal käest ning ütles, lapse siirus silmades: «Aitäh teile, õpetaja!»

See on mälupildike ühelt Puka lapsevanemalt. Sedasama ütlevad õpetajale ilmselt kõik kunstikooli vilistlased, õpilased, lastevanemad. Nad ütlevad suure tänu pühendunud ja kohati ennastsalgava töö eest õpetajana ning ka kunstikooli hoidja ja kaitsjana.

Lahkunud on kunstnik ja õpetaja, Valgamaa ainsa kunstikooli, Puka kunstikooli rajanud Esti Kittus. Pikaaegse kunstihinge eluküünal kustus sel nädalal 75-aastaselt.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles