Kodanikupäeva aumärgi pälvis ka kaks lõunaeestlast

Tiit Loim
, reporter
Copy
Võrulanna Eve Breidaks pälvis aumärgi aktiivse vabatahtliku tegevuse eest Lõuna prefektuuri abipolitseinikuna ja Eesti Punases Ristis.
Võrulanna Eve Breidaks pälvis aumärgi aktiivse vabatahtliku tegevuse eest Lõuna prefektuuri abipolitseinikuna ja Eesti Punases Ristis. Foto: Arvo Meeks

Siseminister Lauri Läänemets andis täna välja aasta kodaniku tiitli ja kodanikupäeva aumärgid. Kodanikupäeva aumärgi said 14 inimest, kes edendavad elu erinevates paikades üle kogu Eesti, teiste seas pälvisid need ka lõunaeestlased Eve Breidaks ja Kerte Juhkov.

Võrulanna Eve Breidaks pälvis aumärgi aktiivse vabatahtliku tegevuse eest Lõuna prefektuuri abipolitseinikuna ja Eesti Punases Ristis. «Päris võimas ja uhke tunne. Et päris ilmaasjata ikka midagi ei tee,» lausus Breidaks.

Võru maakonnas ei möödu ühtegi ennetusüritust, kus Eve kaasa poleks löönud, seisab tema iseloomustuses. Olgu selleks üle Eesti tuntud Võru lastefestival, suurejooneline rattapäev, loengud noortele internetiohtudest, kergliiklusalased ennetustegevused või siis helkurkõnnid. Ta oli abis ka siis, kui politsei teenindussaalid olid dokumentide taotlejatest pungil. «Eve tuli ja aitas. Ta tegi vabatahtlikuna pikki tööpäevi. Ta on kui professionaalne politseinik, kes on kohalikule omavalitsusele, koolidele, ürituste korraldajatele politsei kontaktisikuks ja toeks, ent kõike seda teeb ta täiesti tasuta,» seisab iseloomustuses.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles