Liikumisõpetaja vastab kriitikale: lapsed saab TikToki abil liikuma

Vahur Joa
, ajakirjanik
Copy
Liikumisõpetaja Siim Tõnisson tunnistas, et kuigi jah, laste vähene liikumine on probleem, siis on vanemad neile eeskujuks.
Liikumisõpetaja Siim Tõnisson tunnistas, et kuigi jah, laste vähene liikumine on probleem, siis on vanemad neile eeskujuks. Foto: Alari Tammsalu

Laupäeval avaldas laste vähese liikumise osas kriitikat Võru gümnaasiumi kehalise kasvatuse õpetaja Ede Pähn. Kuid selle kriitikaga ei ole täielikult päri Lodijärve kooli liikumisõpetaja Siim Tõnisson.

«Jah, probleem on. Aga meie oleme neile eeskujud. Meie peame tegema esimesed sammud, mitte lapsed. Kui vaadata statistikat, siis liikuvus on madal ka täiskasvanute seas, kes on omakorda lastele eeskujuks,» sõnas Tõnisson. «Kui õpetaja kasutab enda tunnis 40 aasta taguseid nippe, siis võib-olla on ka murekoht seal?» pakkus Tõnisson ka omapoolset kriitikat.

Lodijärve liikumisõpetaja ei arva, et laste vähese liikumise välja toomine ise probleemi lahendab. Selleks tuleks ka reaalselt midagi teha, et lapsed ja noored end liigutama hakkaksid. «Olen loonud sotsiaalmeediasse konto nimega liikumismängud. Jagan nippe, kuidas teha liikumistunnid huvitavamaks ja põnevamaks. Instagramis on enamus jälgijateks treenerid, õpetajad ja lapsevanemad. Tiktokis aga lapsed,» tõi ta välja.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles