Kaugemalt tulnud pakkidelt tuleb enam maksma hakata

BNS
Copy
Postipakid. Foto on illustratiivne
Postipakid. Foto on illustratiivne Foto: Ain Protsin

Kahekümne kahe protsendini kerkiv käibemaks kehtib kõigile 1. jaanuarist Eestisse saabuvatele Euroopa Liidu välistele pakkidele – isegi siis, kui need on tellitud näiteks novembris. EList saabuvate pakkide puhul midagi ei muutu ning käibemaks tasutakse koos ostuga.

«Euroopa Liidust tellimisel peab arvestama, et nii e-poodidel kui ka logistikaettevõtetel on ohtralt tööd, kuid tellimused liiguvad reeglina kiiresti ja ilma täiendava vormistuseta. Küll peab kiirustama pakkide tellimisel väljastpoolt Euroopa Liitu, kui on soov saadetis veel tänavu kätte saada ning tasuda sellelt praegu kehtiv käibemaks 20 protsenti,» ütles pakiveofirma Venipak Eesti müügidirektor Martten Kaldvee.

Väljaspoolt ELi ostetud paki puhul, mille väärtus on kuni 150 eurot, tuleb paki saajal saadetise kättesaamiseks tasuda lisanduv käibemaks, mis arvutatakse kauba väärtuse ja postikulu pealt. Kui veebipood või müügiplatvorm on liitunud IOSS-erikorraga, saab käibemaksu tasuda juba ostuhetkel. See tähendab, et käibemaks lisatakse ostu hinnale ning Eestisse jõudmisel ei ole sellelt vaja seda enam tasuda.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles