Taas algas Inglipuu heategevuskampaania

Lõuna-Eesti Postimees
Copy
Sellised puud on leitavad kauplustest üle Eesti.
Sellised puud on leitavad kauplustest üle Eesti. Foto: Maxima Eesti

Sellelgi aastal paigaldas Maxima oma kauplustesse Inglipuud, et koguda jõulukinke vähekindlustatud perede lastele.

Puude külge riputati laste soovidega inglikesed. Neil on lapse nimi, vanus ja kingisoov. Igaüks saab võtta puult inglikese, osta sellel märgitud eseme ja viia see pakkimata koos inglikesega Maxima infoletti või kassasse.

Lõuna-Eestis on kolm Inglipuud. Valga poes asuva puu külge riputati 66 kingisoovi, Võru kauplusesse 44 ja Otepääle 24.

«Oleme koostöös omavalitsuste, Tallinna sotsiaaltöö keskuse ja Eesti Lasterikaste Perede Liiduga kogunud ja asetanud puudele 2359 lapse kingisoovid. Nii palju soove pole meieni varem jõudnud. Eks see ole märk, et keeruline majanduslik olukord pitsitab,» lausus Maxima Eesti tegevjuht Kristina Mustonen.

Eesti Lasterikaste Perede Liidu president Aage Õunap ütles, et praegune aeg paneb kõiki rohkem pingutama. «Kasutusel on säästud ning paljud proovivad lisasissetulekut teenida tööampsudega. Elementaarsed kulud saavad tasutud ja toidulaud kaetud, kuid jõulud tulevad tagasihoidlikud. Seda enam on oluline anda oma panus, et jõulud oleksid soovide täitumise aeg võimalikult paljudele lastele,» toonitas Õunap.

Asjad, millest lapsed unistavad, on lihtsad. Palju soovitakse sooje riideid ja jalatseid, voodiriideid, mänguasju, pliiatseid, plastiliini, legoklotse, kosmeetikat. Õunap lisas, et keerulistel aegadel ei saa pered lubada endale ka ühist ajaveetmist ja sestap soovisid paljud lapsed kinke­pileteid perega ühise aja veetmiseks mänguparkides või veekeskustes.

Inglipuu kampaaniat korraldatakse 2009. aastast.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles