Tomi Saluveer: edu saadab erilisi ettevõtmisi

Tomi Saluveer
, reporter
Copy
Tomi Saluveer
Tomi Saluveer Foto: LEPM

Valisime Lõuna-Eesti parimat ettevõtet juba kuuendat korda. Senised võitjad Toftan, Wermo, Räpina paberivabrik ja Barrus on olnud piirkonnale iseloomulikult seotud puiduga, erand oli vaid 2018. aastal esikohale tüürinud Värska Vesi. Tänavu lisandus sellele väärikale rivile eriline Põlva ettevõte Acino Estonia OÜ, mille purkidesse ja tabletilehtedesse pakendatud ravimid jõuavad muu hulgas ka Panamasse ja Ecuadori.

Praegusel majanduse jahtumise ajal, mida mõned nimetavad ka kriisiks, võibki edukuse sünonüümiks pidada ettevõtete erilisust. Acino puhul võib eriliseks pidada farmaatsiafirma peamisi sihtturge, kus teiste seas Iraak, Saudi-Araabia ja Araabia Ühendemiraadid, aga ka mitmed Kesk-Aafrika ja Ladina-Ameerika riigid. Ravimiturul ei ole ka langust näha: rahvastik vananeb ning nõudlus näiteks vererõhurohtude ning depressiooni ja ärevuse leevendajate järele jääb maailmas kindlasti alles.

Erilise turu on leidnud teinegi aasta ettevõtte tiitli nominent – UPM-Kymmene Otepää OÜ. Nimelt ekspordib ligi veerandsaja aasta vanune tehas märkimisväärse osa oma kasevineeritoodangust veeldatud LNG tankerite ehituseks Hiina ja Lõuna-Koreasse. Teisalt on turgu leitud Euroopa transporditööstuses. Kuigi metsa- ja puidusektoris on seis praegu pingeline, näitavad ligikaudu 250 inimesele tööd andva ettevõtte käibenumbrid ka selle aasta esimeses kolmes kvartalis pigem kasvutrendi.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles