Koroonaajal Võrumaale kolinud pere leiutas ehmatava maitsega tervistava joogi

Arved Breidaks
, reporter
Copy
Perefirma Ferla moodustav abielupaar Kadri ja Kail Piho elavad koos pisitütrega Rõuge vallas Lutika külas. Tootmine on üles seatud Kailu isa Aigar Piho juures Kiidil.
Perefirma Ferla moodustav abielupaar Kadri ja Kail Piho elavad koos pisitütrega Rõuge vallas Lutika külas. Tootmine on üles seatud Kailu isa Aigar Piho juures Kiidil. Foto: Arvo Meeks

Rõuge valla perefirmas kohalikest köögiviljadest, pohladest ja allikaveest valmistatav kääritatud jook Ferla on sedavõrd pungil teadustööd ja traditsioone, et võrdlemisi kiire müügiedu oli möödapääsmatu.

«Maitse on alguses võib-olla ehmatav, aga harjub ära. Mõned joovad seda nina kinni hoides,» naerab Ferla looja Kadri Piho.

Abikaasa Kail Pihoga on endine tallinlanna viimased kolm aastat Rõuge vallas valmistanud punast tooni, hapukapsalõhnalist kääritatud jooki, mille koostisest leiame kapsa, peedi, porgandi ja pohla ning mulliga versioonis vaarika. Lisatud on piimhappe- ja bifidobakteri tüved, mis kamba peale kokku teevad Ferlast soolestiku eest hoolitseva rüüpe.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles