Hõõrumised koalitsioonis tõid Valgas EKRE võimu juurde (7)

Tiit Loim
, reporter
Copy
Valga vallas võimul olevad Reformierakond ja Valga 2.1 valimistliit kaasasid koalitsioonileppesse ka EKRE. Pildil annavad leppele allkirju vallavolikogu esimees Lauri Drubinš (vasakult), vallavanem Monika Rogenbaum ja EKRE poolelt volikogu liige Tõnu Reinup.
Valga vallas võimul olevad Reformierakond ja Valga 2.1 valimistliit kaasasid koalitsioonileppesse ka EKRE. Pildil annavad leppele allkirju vallavolikogu esimees Lauri Drubinš (vasakult), vallavanem Monika Rogenbaum ja EKRE poolelt volikogu liige Tõnu Reinup. Foto: Valga vallavalitsus

Valga vallas seni võimul olnud valimisliidu Valga 2.1 ja Reformierakond kaasasid koalitsiooni ka seni opositsioonis olnud EKRE. Selle arenguni viisid teadaolevalt vaadete lahknemised koalitsiooni sees, mille tulemusel volikogu aseesimees võimuliidust kõrvale jäi.

Kolmapäevase Valga vallavolikogu istungi algul informeeris volikogu esimees Lauri Drubinš istungi põgusalt volinikke, et võimuliit on saanud täienduse. «Reformierakonna ja valimisliit Valga 2.1 hea koostöö läbi kahe aasta on saanud tugeva täienduse EKRE näol,» sõnas Drubinš.

Valla lehele veidi hiljem ilmunud teada sedastab, et Valga 2.1 valimisliidu ja Eesti Reformierakonna vahel 2021. aasta sügisel sõlmitud koalitsioonilepinguga ühines ka Eesti Konservatiivne Rahvaerakond, kellel on Valga vallavolikogus kolm kohta. Sisuliselt tähendab see, et senine suund jätkub ja leping jäi samaks, sinna kaasati lihtsalt uus osapool.

Kommentaarid (7)
Copy
Tagasi üles