Venemaalt ei pruugi enam tagasi pääseda

BNS
Copy
Juhul, kui piiripunktid suletakse, siis tagasi koju nende kaudu ei pääse.
Juhul, kui piiripunktid suletakse, siis tagasi koju nende kaudu ei pääse. Foto: Toomas Huik

Välisminister Margus Tsahkna andis täna tugeva soovituse mitte reisida Venemaale, sest kui Eesti peaks otsustama piirid Venemaaga sulgeda, siis tagasi Eestisse sealt enam ei pääse.

Tsahkna sõnul on Soome juba mõnda aega Venemaa organiseeritud ränderünnaku all. "Venemaa teeb aktiivset propagandat seal, kust põgenikud tulevad, et läbi Soome pääseb Euroopa Liitu, ja aitab kaasa nende jõudmisel piirile," ütle Tsahkna, lisades, et surve on läinud päris korralikuks ja see on pidev.

Välisministri sõnul kasutab Venemaa süütuid inimesi, kes maksavad kogu selle reisi eest raha, inimrelvadena, sealjuures ei hooli Venemaa nendest inimestest karvavõrdki. Sealjuures on see tegevus eriti julm seetõttu, et väljas valitseb talv ja karmid miinuskraadid. "Soome on otsustanud tänaseks kõik piiripunktid sulgeda. Samas Venemaa soovibki võib-olla, et tekivad inimohvrit, et seda propagandaks kasutada," märkis Tsahkna.

Tema sõnul on Soomel täielik õigus oma territooriumi ja piiri kaitsta ja naaberriigi tegevus vastab kõigile rahvusvahelistele normidele.

"Me oleme valmis andma Soomele igakülgset praktilist abi ja meil on valmisolek vajadusel ka oma piirid Venemaaga sulgeda," kinnitas Tsahkna, rõhutades, et kui Eesti sulgeb piiri Venemaaga, siis need, kes on teisel pool, enam Eestisse tagasi ei pääse. "Seetõttu on mul väga selge soovitus mitte Venemaale reisida," toonitas minister.

Kommentaarid
Copy

Märksõnad

Tagasi üles