Trahvide hulk langes pea poole võrra

Lõuna-Eesti Postimees
Copy
Kohtutäiturite ja pankrotihaldurite koja kantsler Helen Rives
Kohtutäiturite ja pankrotihaldurite koja kantsler Helen Rives Foto: Erakogu

Kohtutäiturite ja pankrotihaldurite koja e-Täituri infosüsteemi andmetest selgub, et trahve on tänavu esitatud viie aasta taguse ajaga võrreldes 48 protsenti vähem.

Kümne kuuga on alustatud täitemenetlus 6228 politsei määratud trahvi nõudes ning aasta lõpuks jääb täitemenetluste arv ilmselt mullusele alla. Viimaste aastate suundumus on, et trahvide ja muude politseinõuete täitmiseks alustatud täitemenetluste arv väheneb.

Maksu- ja tolliameti andmetel on kohtutäiturid 2022. aastal tasunud riigieelarvesse käibemaksu kokku 2,3 miljonit eurot. 2,5 miljonit eurot on kohtutäiturid möödunud aastal kandnud politsei nõuete katteks rahandusministeeriumile.

Koja kantsleri Helen Rivese sõnul muutub riigi plaanitava reformiga trahvi sundtäitmisele pööramine õigusrikkujatele käibemaksu võrra soodsamaks, aga nende maksedistsipliini see ei paranda. Kindlasti aga vähendab planeeritav täitereform, mille käigus viiakse politseinõuete menetlemine üle maksu- ja tolliametisse, täituritelt riigile laekuvat käibemaksu 65–70 protsenti.

Kommentaarid
Copy

Märksõnad

Tagasi üles