Valga poodide juurde tulevad elektriautode laadijad

LEPM
Copy
Enefit Volt uued laadijad.
Enefit Volt uued laadijad. Foto: Enefit Volt

Eesti suurim elektriautode laadimisvõrk Enefit Volt rajab tuleval aastal koostöös Rimi ja Selveri jaekaubanduskettidega Rimide juurde 32 uut ja Selverite juurde 31 elektriauto avalikku laadijat. Laadijad tulevad ka Valga Rimi ja Selveri juurde.

Kokku paigaldatakse laadijad 16 Rimi toidupoe juurde üle Eesti, võimaldades sellega kiir- ja ülikiirlaadimist 64 elektrisõidukile, teatas Enefit Volt. 11 Selveri parklasse tuleb kokku 31 uut avalikku elektriautode laadijat.

Enefit Volti äriarendusjuhi Kert Pääbo sõnul on terviklik laadimistaristu elektriautode kasutuselevõtu seisukohast olulise tähtsusega. "Mida rohkem on elektriauto kasutajaid, seda suurem on nõudlus laadimislahenduste järele. Enefit Voltis keskendume lisaks võrgustiku suurusele ka tugevale katvusele, mis võimaldaks inimestel murevabalt liikuda üle elektriautode peale. Täna kuulub meie võrku Eestis ligi 200 laadijat, millele on lähiaastatel oodata jõudsalt lisa. Lisaks Eestile arendame laadimisvõrku ka Lätis, Leedus ja Poolas," ütles Pääbo.

Uued laadijad paigaldatakse Rimide juurde 2024. aasta jooksul Tallinnas Haabersti, Vilde, Kalevipoja, Tööstuse ja Männiku Rimi juurde, Tartu Rebase Rimi ning Laagri, Kärdla, Türi, Põltsamaa, Kohtla-Järve ja Valga Rimi juurde.

Selverite juurde tulevad laadimispunktid hakkavad laadimisvõimalust pakkuma kokku 62 elektrisõidukile. Laadijad paigutatakse Tallinnas Merimetsa, Kolde, Pelgulinna ja linnast väljasõidul Peetri Selveri juurde, Keilasse, Saku alevikku, Tartu Sõbra ja Valga Selveri juurde ning Pärnusse Ülejõe Selverisse, Hiiumaale ja Kuressaare Saare Selveri juurde.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles