Spordisõbrad pingutasid Kubijal noorte talentide heaks

Jaan Rapp
, tegevtoimetaja
Copy
Mudilaste suusasõit. Esiplaanil võitja Ron Lukas Ränkel.
Mudilaste suusasõit. Esiplaanil võitja Ron Lukas Ränkel. Foto: Võrumaa spordiliit

Enamasti on detsembris Võru serval Kubija suusabaasis peetaval heategevuslikul spordivõistlusel osalejad pidanud valima jooksmise ja käimise vahel. Tänavu sai aga ilmataadi lahkel loal end proovile panna ka suusarajal või lustida kelgutades.

Nii võiski tänavu spordivõistluse nimesse lisada ka sõna «suusk». Kubija radadel teoks saanud ettevõtmise ametlikuks nimeks sai seega Võru 9. HeaTegevusJooksKõndSuusk.

Head tehti nii endale kui teistele

Ükskõik, millise tegevuse kasuks kohaletulnute valik langes, tegid nad endale head tehes teistelegi head. Kui osalejate endi kontole kogunes tervisekilomeetreid, siis Võrumaa spordiliidu arvele raha maakonna noorsportlaste heaks.

Tulemused kanti tavapäraselt ka protokolli. Aga nagu ettevõtmise korraldajad spordiliidust tõdevad, ei ole protokoll selline, mille järgi rekordeid fikseerida, sest tegelikku rajal kogutud kilomeetrite arvu teavad paljud osalejad vaid ise.

Erandiks on Võru spordikooli noored, kellele see oli kontrollvõistlus ning kelle tulemused seega pädevad ka võrdluseks.

Igal juhul kuulub kiireima kõndija au protokolli alusel Kristina Neiderile. Kiireim jooksja oli Eva Lotta Joonas. Suusatajatest olid aga võidumehed Ron Lukas Ränkel (mudilaste distants), Eerik Vahtra (2,5 km) ja Toni Andree Saarepuu (5,5 km).

Nii päev varem sarja «TV 10 olümpiastarti» võistlusel toitlustust pakkudes kui ka ettevõtmisega Kubijal kogutud raha liidetakse summale, mille spordiliit juba varem üritustel kogunud oli. Näiteks pakuti toitlustust suvisel Võru lastefestivalil. Kogusumma jaotatakse noorsportlaste vahel stipendiumiteks.

Lõplik summa alles selgub

«Möödunud nädalavahetusega kogusime umbes 2000 eurot, aga kui palju täpselt kokku tuleb, on veel vara öelda,» tõdes Võrumaa spordiliidu tegevjuht Merike Õun.

«Igaüks võib ju veel detsembriski annetada ja siis enda heaks ikka ka sporti teha,» selgitas ta.

Õun lisas, et selle, kui paljude vahel see toetus jagamisele läheb, otsustab Võrumaa spordiliidu juhatus. Stipendiumite saajad ja summad kuulutatakse välja 28. detsembril, kui toimub maakonna spordiaasta 2023 lõpetamine Võru kultuurimajas Kannel.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles