13. päeva korraliku elektrita külaelanik: riik jätab su muredega omapäi (6)

Tiit Loim
, reporter
Copy
Valgamaal asuva Koobassaare küla elanikule Tarvo Arumäele ja tema perele oli teisipäev 13. päev ilma normaalselt funktsioneeriva elektrivarustuseta. Et asi veidigi parem oleks, hankis ta hiljuti väikse generaatori.
Valgamaal asuva Koobassaare küla elanikule Tarvo Arumäele ja tema perele oli teisipäev 13. päev ilma normaalselt funktsioneeriva elektrivarustuseta. Et asi veidigi parem oleks, hankis ta hiljuti väikse generaatori. Foto: Tiit Loim / Lõuna-Eesti Postimees

Kui enamik majapidamisi on suurte lumesadude järel kadunud elektrivarustuse juba tagasi saanud, siis Valgamaal on mõnes majapidamises elektriga kestev probleem juba ligi kaks nädalat.

Valgamaal Koobassaare külas elav Tarvo Arumäe sõnas, et jama hakkas pihta neljapäeval, 23. novembril. Siis oli laupäevani olemas kolmest faasist üks ja see ka kõikuva pingega. Laupäeval läks vool täielikult ära ja jäi ära teisipäeva õhtuni. Kolmapäeval tuli vool tagasi, ent öösel kadus taas ja oli ära esmaspäevani. Kolmapäevasest taastumisest oli mehe sõnul siiski palju abi. «Suutsin nädalaga kogunenud musta pesu ja nõud ära pesta. See oli ka kõik,» ütles Arumäe, kelle sõnul teeb olukord kolme väikse lapsega majapidamises igapäevatoimingud väga keeruliseks.

Hajaasustuses ei saa ahjuta. Kui elekter ära on, saab Tarvo Arumäe oma maja kütta vähemasti puuhalgudega.
Hajaasustuses ei saa ahjuta. Kui elekter ära on, saab Tarvo Arumäe oma maja kütta vähemasti puuhalgudega. Foto: Tiit Loim / Lõuna-Eesti Postimees
Kommentaarid (6)
Copy
Tagasi üles