Fotod Suitsuandurite puudumine oleks Valgas võinud lõppeda traagiliselt

Tiit Loim
, reporter
Copy

Valgas tekkis kolmapäeval põleng elumajas, esialgsel hinnangul võis põhjus olla elektrisüsteemi rike.

6. detsembril kella 14.50 ajal süttis Valgas Tulbi tänaval asuvas elumajas elektrisüsteemi rikkest juhtmestik ja edasi vahelagi. Majaelanikust naine märkas põlengut voolu kadumise järel, märkas suitsu ja evakueerus hoonest sugulasest naabri juurde. Kohale saabusid tema tütar ja tütremees, kes enne päästjaid pulberkustutitega põlengu levikut edukalt piirasid. Päästjad avasid konstruktsioone ja kustutasid viimased tulekolded kell 16.15, teatas Lõuna päästekeskus.

Tulekahju põhjuseks võis esialgsel hinnangul olla vananenud elektrisüsteemi rike, mis ei pidanud pingele vastu. Ka kaitsmed ei rakendunud õigeaegselt. Kahjuks leidsid päästjad ruumide laest ainult suitsuandurite kinnitusalused, andurid olid teadmata põhjusel laest eemaldatud. Suitsuandurite puudumine oleks võinud lõppeda äärmiselt traagiliselt, kui õnnetus oleks näiteks puhkenud öisel ajal. Õnneks süttis tulekahju päevasel ajal, elanikust naine märkas seda ning sai suitsuga täituvatest ruumidest ise välja.

Kella 18.11 ajal käisid päästjad majas uuesti suitsema hakanud saepuru kustutamas.

Viga Kiige sõnul keegi ei saanud. «Inimene tuli ise majast välja,» sõnas Lõuna päästekeskuse kommunikatsioonijuht Marek Kiik.

Kommentaarid
Copy

Märksõnad

Tagasi üles