Triinu Reigo: me pole harjunud iseendale aega võtma

, Loovbussi liige
Copy
Triinu Reigo
Triinu Reigo Foto: Erakogu

Sel suvel võis Lõuna-Eestis mööda teid põrisemas näha valget 1980. aastate Volkswageni marki bussi, mis püüdis paljude uudishimulike kohalike pilke. Sõiduk oli täis värve, savi ja lõbusaid noori ning kandis külgedel kleepse tekstiga «LoovBuss». Sellega reisivad noored tutvusid lõunaeestlaste ja nende loovusega ning tegid paar kokkuvõtvat järeldust.

LoovBussi lugu algas juba talvisel ajal, mil kogunes kamp tüdrukuid, keda ühendas huvi vaimse tervise ning loovate tegevuste vastu. Ühendades need kaks valdkonda, kirjutasime kohaliku solidaarsusprojekti, mida rahastab Euroopa Liit. Projekti sisu oli peamiselt töötubade korraldamine suvises Lõuna-Eestis, mille käigus õnnestus läbi viia viis vahvat koosolemist: Vana-Koiolas, Uue-Antslas, Lüllemäel, Mehikoormas ja Hummulis.

Meie töötoa peamine siht oli tutvustada osalejatele harjutusi, mille abil veidi endasse vaadata. Nende harjutuste juures on oluline protsess ja mitte tulemus. Ei pea omama mingeid spetsiifilisi oskusi ja pole oluline, milline näeb välja lõpptulem. Mingit sorti loovus on meis kõigis olemas. Seda tõdesime ka ise inimestega kohtudes.

Pariisi suveolümpiamängud 26. juulist 11. augustini
Vaata otseülekandeid Kanal 2-st, Duo 5-st, Postimehe veebist ja kuula raadio Kuku kajastusi. Venekeelsetele fännidele pakub põnevust Kanal 7.
Loe kõiki olümpiauudiseid siit.
Tagasi üles