Nädala lõpus sai mitmel pool annetada

LEPM
Copy
Põlvas saab täna ja homme annetada Maksimarketis (fotol) ja Selveris.
Põlvas saab täna ja homme annetada Maksimarketis (fotol) ja Selveris. Foto: Mati Määrits/Lõuna-Eesti Postimees

Nädala lõpus toimusid Toidupanga jõulueelsed toidukogumispäevad. Kahe päeva jooksul said inimesed annetusi teha 77 kaupluses üle Eesti.

Toidupanga tegevjuhi Piet Boerefijni sõnutsi aitavad toidupangad iganädalaselt keskmiselt 20 000 inimest, kellest ligi 8000 on lapsed. Põhiliselt koosneb jagatav toiduabi päästetud toidust, kuid abikomplektis on ka hea säilivusajaga toiduaineid, mida kogutakse kaks korda aastas toimuvatel toidukogumispäevadel.

"Mõistame hästi, et toit on kallimaks läinud kõigi inimeste jaoks, kuid kutsume siiski häid kauplusekülastajaid üles lisama oma ostukorvi mõne toote, mis võiks jõulude eel puudustkannatavatele inimestele rõõmu valmistada. Ja kui keegi ei tea, mida annetada, siis alati sobib näiteks üks pakk putru või pudel õli,” lausus ta.

Annetusena on oodatud kaua säiliv toidukaup, näiteks konservid, toiduõli, purgisupid, kuivained, hommikusöögihelbed, pudrumaterjal, samuti moosid, mahlad, pähklid, rosinad ja tervislikud maiustused.

Ettevõtmisega oli liitunud valik Coopi, Maxima, Prisma, Rimi ja Selveri kauplusi üle Eesti. Põlvas sai annetada Maksimarketis ja Selveris. Võrus oli kampaaniaga liitunud Rimi Super, Maxima ja Kagukeskuse Selver.  Valgamaal ootasid annetajaid Valga Rimi Supermarket ja Selver, Otepää Maxima ning Tõrva Tikste Konsum/Ehituskeskus. 

Seekordsed toidukogumispäevad kandsid järjekorranumbrit 36. Heade kauplusekülastajate ja meie tublide vabatahtlike abiga on eelmistel aktsioonidel kogutud kokku ligi 800 000 kilo toitu.

Kommentaarid
Copy

Märksõnad

Tagasi üles