Karula kandi elektrimured said ajutise leevenduse (1)

Tiit Loim
, reporter
Copy
Hajaasustuses ei saa ahjuta. Kui elekter ära on, saab Koobassaare küla elanik Tarvo Arumäe oma maja kütta vähemasti puuhalgudega. Kolmapäeval said tema ja teised kohalikud tänu Elektrilevi alajaama paigaldatud generaatorile siiski korraliku voolu tagasi.
Hajaasustuses ei saa ahjuta. Kui elekter ära on, saab Koobassaare küla elanik Tarvo Arumäe oma maja kütta vähemasti puuhalgudega. Kolmapäeval said tema ja teised kohalikud tänu Elektrilevi alajaama paigaldatud generaatorile siiski korraliku voolu tagasi. Foto: Tiit Loim

Kaks nädalat toimiva elektrivarustuseta olnud Koobassaare küla elanikud Valga vallas saavad nüüd rahulikumalt hingata, kuna Elektrilevi tagas ajutiselt elektri generaatoritega. Mitmel pool mujal vallas jätkusid aga eletriga probleemid neljapäevalgi.

«Meil on väga hea: meil on elekter, kohalik elekter. Kolmapäeval toodi kõigile Koobassaare külas kohalikud generaatorid alajaamadele,» lausus kaks nädalat katkendliku elektriühendusega elanud Koobassaare elanik Tarvo Arumäe. «Nagu öö ja päev on, kui tuled õhtul koju ja saad panna laelambid nii põlema, et terve maja on valge, mitte seasilmake akulambiga. Lapsed on kohe rahulikumad, endal ka mõnusam olla.»

Kolmapäeval kohtusid Elektrilevi esindajad Valga vallavalitsuse ja kohalike inimestega, et arutada piirkonda kimbutavate elektrikatkestuste teemat. «Kohtumisel oli ka meie kogukonna esindaja. Tuleb välja, et see on Elektrilevi silmis nii-öelda lootusetu liin, mis Hargla poolt tuleb. Neil on plaan tuua siia kanti elekter Lüllemäelt, mis kolm korda lähemal,» lisas Arumäe.

Kommentaarid (1)
Copy
Tagasi üles