Haanjas võib taas suurvõistlusi teha

Lõuna-Eesti Postimees
Copy
Priit Narusk, Anti Saarepuu, Hillar Zahkna ja Juri Gotmans äsja saadud litsentsiga
Priit Narusk, Anti Saarepuu, Hillar Zahkna ja Juri Gotmans äsja saadud litsentsiga Foto: Eesti Laskesuusatamise Föderatsioon

Rahvusvaheline laskesuusatamise liit (IBU) andis Haanja puhke- ja spordikeskusele võistluskeskuse B-litsentsi. See annab õiguse korraldada Haanja keskuses rahvusvahelisi laskesuusatamise võistlusi.

Tegemist pole esimese korraga, kui Haanjal on võimalus korraldada B-litsentsi nõudvaid rahvusvahelisi jõuproove.

Puhke- ja spordikeskusel oli ka aastatel 2009–2017 laskesuusatamise B-litsents, kuid seoses nõuete muutmisega pidi vahepeal tegema mitmesuguseid täiendusi lasketiirus ja suusaradadel, et taas nõuetele vastata.

Aastatel 2018–2022 uuendati lasketiiru märklaudade süsteemid, korrastati kaitsevallid, laiendati stardi- ja finišiala ning tehti muudatusi suusaradadel.

«Vajalikeks tegevusteks saadi toetust Euroopa Liidu regionaalarengu fondilt, Leaderi programmist, Rõuge ja Võru vallalt ning Võru linnalt. Väga suure panuse on andnud ka kümned vabatahtlikud,» ütles Haanja võistluste korralduskomitee esimees Juri Gotmans.

Uuendatud B-litsents võimaldab Haanja võistluskeskusel läbi viia rahvusvahelisi laskesuusatamise võistlusi nagu näiteks IBU karikasari ja IBU juunioride karikasari.

MTÜ Võru Biathlon soovib koostöös Eesti laskesuusatamise föderatsiooniga esitada taotluse IBU karikaetapi või IBU juunioride karikaetapi läbiviimiseks Haanja puhke- ja spordikeskuses aastal 2028 või 2029.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles