Vastseliinas hakkab seiklema salakuulaja

Lõuna-Eesti Postimees
Copy
Suvelavastuse «Salakuulaja Vastseliinas» meeskond
Suvelavastuse «Salakuulaja Vastseliinas» meeskond Foto: Tiina Männe/SA Vastseliina Piiskopilinnus

Vastseliina linnuses kohtus esimest korda suvelavastuse «Salakuulaja Vastseliinas» meeskond. Aset leidis julgeolekuekspert Erkki Koorti romaanil põhineva suvelavastuse «Salakuulaja Vastseliinas» esimene lugemine.

Teose sisu on inspireeritud ajaloolistest sündmustest 14. sajandi algul. Tegevus toimub Vastseliina piiskopilinnuses, kus luuakse atmosfäär, mis viib tagasi aega, mil linnust ründasid Pihkvast saadetud vibukütid.

Lavastuse meeskonna kokkupanekul on lähtutud inimeste seosest Võrumaa või selle lähiümbrusega.

«Aukartus on Vastseliina linnuse ajaloo ja legendide ees. Samuti selle lavastuse korraldus- ja loovmeeskonna ees,» lausus lavastaja ja dramatiseerija Tarmo Tagamets.

«Esimene proov ehk näidendi lugemine läks kenasti. Näitlejad näitasid üksteisele hambaid, sest hammasteta me naerda veel ei oska. Me nõnna noored veel. Ahjaa, isegi meie trupi lätlased – muusikud – naersid üks kord, aga hoopis teise koha peal kui meie, eestlased,» lisas ta.

Lava- ja kostüümikunstnik on Riina Vanhanen, valguskujundaja Kristen-Kalev Lina. Muusikaline kujundaja on Vootele Ruusmaa ja muusikat teeb vanamuusikaansambel Trakula Lätist. Osades Markus Truup, Sten Karpov (teater Endla), Silva Pijon, Agur Seim, Karel Käos, Imre Õunapuu (Rakvere Teater), Märten Matsu (Rakvere Teater) ja Tarmo Tagamets.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles