Võrumaa kanepikasvataja pidas end kangelaseks (3)

Tiit Loim
, reporter
Copy
Kanepikasvatuse eestvedaja Bruno Sternfeldt, taustaks suur hulk kanepitaimi.
Kanepikasvatuse eestvedaja Bruno Sternfeldt, taustaks suur hulk kanepitaimi. Foto: Kohtutoimik

Võrumaal aasta alguses paljastatud suure kanepikasvatuse eestvedaja tunnistustest ilmneb, et Eesti seadustest hoolimata ta ennast sisuliselt kurjategijaks ei pidanud. Prokuratuur ja kohus arvasid teisiti.

Süüdistuse kohaselt sai vendade Bruno ja Villi Stern­feldti kanepikasvatus Rõuge vallas Haanjast vähem kui kümne kilomeetri kaugusel alguse 2015. aastal. Nagu Villi Sternfeldt hiljuti saatele «Pealtnägija» avaldas, olid nad tegelikult salastatud asukohas juba 2013. aastal kanepi kasvatamist alustanud.

Esimene kasvandus sai loodud maa alla. Nagu Bruno, kes oli peamine eestvedaja, kohtutoimikus kirjeldab, oli tegu CBD tootmisega. See on üks kanepis leiduvatest ühenditest. «Viisin selle kanepi ühte kohta, kus valmistati sellest kontsentraati ehk CBD-õli. Mina täpselt ei tea, mis sellest edasi sai. Minu ülesanne oli toormaterjali valmistamine. Saime selle eest rahalist tasu üle 200 000 euro kahe peale, millest umbes 200 000 eurot läks minu taskust viimase (mille politsei leidis) kanepikasvatuse rajamiseks,» kirjeldas Bruno Sternfeldt.

Kommentaarid (3)
Copy
Tagasi üles