Haanja puhke- ja spordikeskusele omistati B-litsents

BNS
Copy
Haanja Puhke- ja Spordikeskus pole mõeldud ainult harrastajatele.
Haanja Puhke- ja Spordikeskus pole mõeldud ainult harrastajatele. Foto: Aigar Nagel / Haanja Puhke- ja Spordikeskus

Rahvusvaheline Laskesuusatamise Liit (IBU) omistas Haanja puhke- ja spordikeskusele võistluskeskuse B-litsentsi, millega on võimalik korraldada rahvusvahelisi laskesuusatamise võistlusi.

Tegemist pole esimese korraga, kui Haanjal on võimalus korraldada B-litsentsi nõudvaid rahvusvahelisi laskesuusatamise võistlusi. Aastatel 2009-2017 oli keskusel juba laskesuusatamise B-litsents, kuid seoses nõuete muutmisega pidi vahepeal ellu viima täiendusi lasketiirus ja suusaradadel, et taas vastata litsentseerimise nõuetele.

2018-2022 uuendati lasketiiru märklaudade süsteeme, korrastati kaitsevallid, laiendati stardi- ja finišiala ning tehti muudatusi suusaradadel. „Vajalike tegevuste elluviimiseks saadi toetust Euroopa Liidu regionaalarengu fondi piirkondliku konkurentsivõime tugevdamise programmist, Leaderi programmist, Rõuge ja Võru vallast ning Võru linnast. Väga suure panuse on andnud ka kümned ja kümned vabatahtlikud,” ütles Haanja võistluste korralduskomitee esimees Juri Gotmans, „Võru Biathlon tänab kõiki, kes litsentsi taotlemiseks oma panuse andsid.”

Uuendatud B-litsents võimaldab Haanja võistluskeskusel korraldada rahvusvahelisi laskesuusatamise võistlusi nagu IBU karikasari ja IBU juunioride karikasari. MTÜ Võru Biathlon soovib koostöös Eesti Laskesuusatamise Föderatsiooniga esitada taotluse IBU karikaetapi või IBU juunioride karikaetapi korraldamiseks aastal 2028 või 2029.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles