Tasakaalulindil trikitaja heiskab talvepealinna lipu

Maarius Suviste
, reporter
Copy
Tasakaalulindi maailmameister Tauri Vahesaar näitab oma trikke sel pühapäeval Otepääl.
Tasakaalulindi maailmameister Tauri Vahesaar näitab oma trikke sel pühapäeval Otepääl. Foto: Marko Saarm

Tasakaalulindi maailmameister Tauri Vahesaar heiskab selle nädala pühapäeval talvepealinna lipu. Ta pakub pealtvaatajatele vaatemängu kohe, kui Otepää on kuulutatud 27. korda talvepealinnaks.

Vahesaare sõu kestab umbes 15 minutit. Professionaalne trikitaja kõnnib kõrgustes üle Otepää keskväljaku päästekomando hoone torni tipus asuva lipumasti poole ning heiskab seal talvepealinna lipu. «Seda peab ise nägema!» ütles Otepää Kultuurikeskuste loomejuht, talvepealinna pidustuste üks korraldajatest Kaisa Areng.

Talvepealinna tiitli vastuvõtmine 17. detsembri pärastlõunal algab Otepää taluturu poe avamisega. Seejärel ootab keskväljakule huvilisi talveturg, kus on ka Otepää külade ühenduse külade tänav. Seekord lööb külatänava tegemistes kaasa kohalik Ukraina kogukond oma rahvustoitudega.

Otepää avatud noortekeskuse töötajate juhendamisel müüvad taluturul oma tooteid ka õpilaste minifirmad. Lastele pakub põnevaid tegevusi ja mänge Otepää Sport, sel aastal veetakse esimest korda kohale ka lastele mõeldud minihüppemägi. Lande Grillikoja meeskond paneb sea vardasse ning kõigil talveturu külalistel on võimalik maitsta küpsetatud siga.

Kaisa Areng lisas, et kuna järgmisel aastal tähistatakse Eesti lipu 140. sünnipäeva ja Otepää on trikoloori häll, siis kuulutatakse välja ka Eesti lipu juubeliaasta. Turul tegutseb sepp Alar Tamm, kes sepistab kohapeal juubeliaastaks vallale erilise kingituse. «Kõik, kes talveturule tulevad, saavad ise selle ime valmimisele kaasa aidata. Mis täpsemalt valmib, on veel selgumisel, aga kindlasti saab see olema vaatemänguline,» märkis üks korraldajatest.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles