Sahamehe argipäev: 18 tundi ametis, kohvipaus ja uuesti lund lükkama

Maarius Suviste
, reporter
Copy
Lumelükkaja Margus Sisask ütleb, et tänavu algas tema hooaeg õite varakult – 23. novembril. Kaks nädalat varem kui eelmisel aastal.
Lumelükkaja Margus Sisask ütleb, et tänavu algas tema hooaeg õite varakult – 23. novembril. Kaks nädalat varem kui eelmisel aastal. Foto: Arvo Meeks

Iga kord, kui riigiametid hoiatavad läheneva tiheda lumesaju, lõikavalt külma tuisu ja keeruliste liiklusolude eest, tähendab see sahamees Margus Sisaskile vaid üht: järjekordset magamata ööd.

Võtame või mõne nädala taguse suure lumemöllu. Ta ärkas keset magusamat uneaega ja pani taluõuel seisvale traktorile hääled sisse. Kell oli veidi enne nelja öösel. Mees alustas oma Pühajärve kaldal asuvast talust sõitu järjekordsele ringile.

«Eesmärk on, et kella seitsmeks on Keeni kooli esine ja parkla lumest puhastatud,» ütleb Otepää valla lumelükkaja Margus Sisask. Ta hooldab talvel teid peale Keeni ka Sangastes ning Harimäe ja Mäeküla kandis. Sõitmist tuleb ühe ringiga omajagu, ainuüksi kahes asulas tiirutades võib ligi 70 kilomeetrit maha sõita.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles