Tiiki uppunud mehe naaber: raske oli naabrinaisele teatada, et teda enam ei ole

Tiit Loim
, reporter
Copy
Tiigi äärde, kuhu 75-aastane Nikolai Võru vallas Jeedaskülas elu jättis, oli teisipäevaks tema mälestuseks toodud küünal.
Tiigi äärde, kuhu 75-aastane Nikolai Võru vallas Jeedaskülas elu jättis, oli teisipäevaks tema mälestuseks toodud küünal. Foto: Tiit Loim / Lõuna-Eesti Postimees

Võrumaal Jeedaskülas uppus esmaspäeval tiiki kohalik 75-aastane mees. Mehe leidis veest naaber, kuid paraku oli mees selleks hetkeks juba surnud.

Intsident juhtus Vastseliina lähedal asuvas Jeedaskülas, kõnealune tiik asub kohe Vastseliina-Vana-Saaluse tee ääres. «See on tal sünnikodu. Ta ostis küll Vastseliinasse endale maja, aga ta käis siia iga päev,» rääkis hukkunud mehe kohta naaber Jeedaskülas Tiiu Silm.

Silm lausus, et tiiki elu jätnud Nikolai kasvatas tiigis kalu ja käis neid seal vaatamas. Vett hapnikuga varustav aeraator võis olla ka põhjus, miks õnnetus juhtus, sest see takistab jää moodustumist. Uppumispaigas oli jää paksus 2–3 sentimeetrit. «Jääle jäänud märkide järgi võib arvata, et mees oli püüdnud august välja saada, kuid jää purunes eest ja üksi väljasaamine käis tal üle jõu,» selgitas Vastseliina meeskonnavanem Rain Tobreluts.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles