Monika Rogenbaum: elu kesk lumepimedust (1)

Monika Rogenbaum
, Valga vallavanem (erakond Isamaa)
Copy
Monika Rogenbaum
 
Monika Rogenbaum  Foto: Arvo Meeks

On esmaspäeva õhtu. Jõudsin töölt koju, umbes tund on südaööni. Teekonnal Valgast Harglasse oli näha, et elektrita on täna Koikküla kant. Ausalt öeldes mõjub see teadmine masendavalt. Isiklikult võisin täna küll kergendatult hingata, kui valguskuma koduakendest paistis – tähendab praegu saab lülitist tuled põlema panna. Aga olulisim on sideühendus, et saaksin saata vajalikud kirjad ning lõpetada tööülesanded, mis päeval pooleli jäid.

Samuti töötab mobiil ning võimalik on vaadata rikkeinfot Elektrilevi katkestuste kaardilt. Viimasel neljateistkümnel päeval on see kõik, mis peaks olema nii tavaline, kujunenud haruldaseks, sest elektrit ja mobiililevi ning internetti lihtsalt pole olnud.

Enne nende ridade kirjapanekut avasin harjumuspäraselt Elektrilevi katkestuste kaardi ja veendusin, et elektrifirma andmetel on Koikküla kandis parasjagu vooluta 270 tarbijat. Katkestuste kaarti uurivad nii vallamaja töötajad kui maaelanikud viimasel ajal palju kordi päevas, et saada infot, kas ja kus on elektrit ning kui seda pole, siis millal umbes võiks ühendus taastuda.

Kommentaarid (1)
Copy
Tagasi üles