Rõuge valla inimesed ruttasid elektrifirmale appi

Jaan Rapp
, tegevtoimetaja
Copy
Elektrilevi auto. Foto on illustratiivne.
Elektrilevi auto. Foto on illustratiivne. Foto: Arvo Meeks

Rohkest lumest tingitud olukord Rõuge vallas on mõnevõrra stabiliseerunud, kuid valla külades püsivad ulatuslikud elektrikatkestused.

«Valla hallatavates asutustest on elekter puudu Rõuge lasteaia Nursi rühmas, samuti on suletud samas majas asuv Nursi raamatukogu,» andis teada valla kommunikatsioonispetsialist Viivika Nagel.

«Teised valla lasteaiad ja kõik koolid töötavad, meie hoolekandeasutustes on kõik korras,» lisas ta.

Küll rõhutas Nagel, et kui keegi teab mõnda hädas olevat üksikut eakat või abivajajat, kes on juba pikemalt ilma elektri ja/või sideta, palutakse tal anda abivajajast teada oma piirkonna sotsiaaltöö spetsialistile.

Vallavalitsus on kursis olukorraga laialdasemate elektrikatkestustega piirkondades, mis jäävad ümber Nursi, Vastse-Roosa – Karisöödi, Sänna, Krabi. «Suhtleme Elektrilevi klienditeenindusega pidevalt ja teame, et töid järjest tehakse,» kinnitas kommunikatsioonispetsialist.

Kui keegi näeb maha langenud elektriliini, tuleb jääda sellest ohutusse kaugusesse – eriti, kui see säriseb või suitseb – ja anda olukorrast teada rikketelefonil 1343. See on küll sageli hõivatud ning paneb kannatuse proovile, kuid keegi teine peale Elektrilevi paraku aidata ei saa. Infot saab edastada ka MARU rakenduse kaudu. Hädaolukorras tuleb aga muidugi helistada häirekeskusesse numbril 112.

Järjest tegeletakse ka rivist väljas olevate sidemastidega. Teadaolevalt esineb vallas häireid sides Vastse-Roosa, Ristemäe ja Krabi kandis. Sideoperaatorid viivad mastide juurde generaatoreid, seega peaks olukord ka selles osas muutuma paremaks, kui just rikkeid juurde ei tule.

Vabatahtlikud ja kutselised päästjad on jätkuvalt rakkes teedele langenud puude koristamisega. Elektrilevi kolmapäevasele üleskutsele, et vajatakse abi langenud puude koristamisel, reageeriti vallas Nageli teatel südantsoojendavalt aktiivselt. «Praeguseks oleme aktiivse kontaktide kogumise lõpetanud, sest Elektrilevi esindaja hinnangul neist esialgu piisab,» lisas ta.

Täna kella 11.38 ajal oli Elektrilevi katkestuste kaardi järgi Rõuge vallas elektrita tarbimiskohti 291. Kokku oli Võru maakonnas elektrita tarbimiskohti 609, neist 162 olid Antsla ja 156 Võru vallas.

Enim oli elektrikatkestusi Valgamaal, kus neid oli 1471. Valga vallas oli elektrita 845 tarbimiskohta, Tõrva vallas 351 ja Otepää vallas 275.

Maakondadest oli enam kui tuhat tarbijat vooluta veel ka Viljandimaal (1196) ja Raplamaal (1029).

Põlvamaal oli elektrita tarbimiskohti 270, neist suurem osa Kanepi vallas.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles