Päevatoimetaja:
Tiit Loim

Tükike senisest Valgamaast hakkab asuma Antsla vallas

Copy
Seni veel Valga valda kuuluva Lusti küla elaniku Eimar Partsi sõnul ei ole tal Valga valla kohta ühtegi paha sõna öelda. Küla Antsla valda viimine on lihtsalt praktiline. Kohe tema kodu juures on ka Lustimõisa bussipeatus – sama nime soovivad külaelanikud edaspidi nimeks külale.
Seni veel Valga valda kuuluva Lusti küla elaniku Eimar Partsi sõnul ei ole tal Valga valla kohta ühtegi paha sõna öelda. Küla Antsla valda viimine on lihtsalt praktiline. Kohe tema kodu juures on ka Lustimõisa bussipeatus – sama nime soovivad külaelanikud edaspidi nimeks külale. Foto: Tiit Loim

Regionaalminister Madis Kallase ettepanekul muudeti valitsuse tänase otsusega Valga ja Antsla valla vahelist piiri, mille tulemusel on 1. jaanuarist Valga vallas asuvast Lusti külast 2/3 Antsla valla territooriumil, hakates kandma Lustimõisa küla nime.

«Piiride muutmine on ajendatud kohalike elanike soovist, millest tingituna tegi Valga vallavolikogu selleks ettepaneku Antsla vallavolikogule, kes andis nõusoleku haldusüksuse piire muuta. Regionaal- ja põllumajandusministeerium toetas kogukondade soove ja mõistliku territooriumi kasutamise vajadust,» selgitas ministeeriumi kohalike omavalitsuste poliitika osakonnajuhataja Mart Uusjärv.

Sama rääkis ka Antsla vallavanem Avo Kirsbaum. «Mingi osa elanikest on seda muutust soovinud varem ning küla on olnud ka aastakümneid tagasi Antsla haldusüksuse osa,» sõnas vallavanem. «Inimesed tunnevad ennast rohkem antslakatena ja elavad Antslale kui tõmbekeskusele lähemal, saavad siit suurema osa teenustest - kool, lasteaed, perearst, poed ja nii edasi,» lisas vallavanem. 

Tagasi üles