Lauri Laubrel valmis unikaalne album

Lõuna-Eesti Postimees
Copy
Lauri Laubre
Lauri Laubre Foto: Erakogu

Kaheksakümnendate aastate lõpust muusika loomisest eemal olnud Lauri Laubre sai valmis albumi «Northodoxian», milles saavad kokku õigeusu koorimuusika, proge­rokk ning veel mitu muusikastiili.

«See on olnud sügav, hingeraputav ja elumuutev rännak,» ütles juba enam kui kümme aastat tagasi Otepää valda kolinud Lauri Laubre. «Albumi sünnilugu sai alguse juba 2007. aastal, kuid võttis aastaid, et sulandada kokku õigeusu liturgiline koorimuusika, eri riffid, kitarri- ja trummipartiid ning vana armastus – progerokk.»

«Eriti hea meel on, et «Northodoxiani» loomisse andsid suure panuse ka Eesti tippmuusikud: basskitarrist Raul Vaigla ja trummar Andrus Lillepea,» lisas Laubre. Ukraina tippkitarrist Gennadiy Grimov aga salvestas laulude kitarripartiid Mõkolajivis õhuhäirete ja raketirünnakute keskel.

«Northodoxiani» idee hakkas idanema Laubre ammusest külaskäigust Kiievisse, kus sõber tutvustas teda Ukraina õigeusu kõrgeima vaimuliku, Püha Kolmainu Dukonsky kloostri arhimandriidi Isa Mihhailiga. Isa Mihhail andis albumile ka oma õnnistuse.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles