Taukar jagas Lõuna-Eesti õpilastele nõu

Lõuna-Eesti Postimees
Copy
Karl-Erik Taukar ja inkubaatori juht Kadri Tammai
Karl-Erik Taukar ja inkubaatori juht Kadri Tammai Foto: Lota Vana/Võrumaa Arenduskeskus

Tallinnas Tehnopol Startup Inkubaatoris leidis aset Ideefaktori lõpuüritus. Tehti kokkuvõtteid oktoobris alanud programmist ning õpilasfirmade liikmetele jagasid kogemusi tuntud eestlased.

Võrumaa arenduskeskuse noorte ettevõtlikkuse projektijuhi Kadi Kauri sõnul iseloomustab tänavusi õpilasfirmasid oskus mõelda kastist välja. Programmi keskse eesmärgina toob ta välja soovi innustada noori lendama kõrgemalt.

Ainult Võru ja Põlva maakonna õpilasfirmadel on võimalus Tehnopoli tippmentoritega koostööd teha. «Tänu programmile saavad õpilasfirmad väärt kogemuse ja võimaluse nuusutada seda iduettevõtluse õhku, mis Tallinnas ringi hõljub,» ütles ta.

Startup Inkubaatori juht Kadri Tammai usub, et isegi kui kõigist programmis osalenutest ettevõtjaid ei saa, on neil vajalikud oskused, et valdkonda paremini mõista.

Seda kinnitasid ka õpilased. Näiteks ütles huvitavat hommikusöögilahendust pakkuva õpilasfirma Papilla tegevjuht Berta Elyse Palk, et nende eesmärk oli valada vundament tuleviku­tegemistele. «Kui tulevikus tahta enda firma luua, siis õpilasfirma annab hea baasi.»

Kokku osales sel aastal programmis 22 õpilast, kes asutasid seitse õpilasfirmat. Võru õpilasfirmasid toetati nii koolituste kui ka mentorite kaudu.

Lõpuürituse muutsid eriliseks enda kogemusi jagavad eksperdid, kelle seas oli ka laulja Karl-Erik Taukar ning idufirma Bilance juht Mihkel Vetemaa.

Esinemisnippe jaganud Karl-Erik Taukar soovitas vaadata vanadest soovitustest kaugemale. «Me kõik teame neid talupojatarkusi, nagu näiteks, et kujuta publikut ette alasti, aga ütlen ausalt – ükski neist ei toimi,» teadis Taukar rääkida. Autofännina tõi ta soovitusi jagades hoopis paralleeli just mootorsõidukite vallast: «Tähtis on läbisõit ehk see, kui palju sa esinenud oled. Enesekindlus tuleb ebamugavates olukordades.»

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles