Lenna ja Lauri valmistuvad Ilmaveerel külalisi vastu võtma

Tomi Saluveer
, reporter
Copy
Abikaasad Lenna Kuurmaa ja Lauri Mäesepp on Setomaal pühendunud Ilmaveere keskuse rajamisele. Nüüdseks on sellega lõpusirgele jõutud.
 
Abikaasad Lenna Kuurmaa ja Lauri Mäesepp on Setomaal pühendunud Ilmaveere keskuse rajamisele. Nüüdseks on sellega lõpusirgele jõutud.  Foto: Arvo Meeks

Setomaal Obinitsa külas asuva endise kirik-kooli seintele saavad kohe tõmmatud viimased pahtli- ja värvikihid. Lauljatar Lenna Kuurmaa ja näitleja Lauri Mäesepp on juba mõne kuu pärast valmis avama seal maailma serval asuvat Ilmaveere keskust.

Mõned avalikud sündmused on hoones juba toimunud, kuid ülemistel korrustel asuvad toad peaksid külaliste valla olema alates jaanuarist. Kuurmaa ja Mäesepp tunnistavad, et olid paar aastat tagasi, enne suurejoonelise kinnisvaraprojekti alustamist omamoodi ullikesed.

«Kõik sai alguse sellest, et otsustasime esimesel koroonakevadel oma pere, lapsed ja pambud Tallinnas kokku pakkida ning Setomaale kolida,» meenutas Ilmaveere keskuse perenaine, eelkõige lauljana tuntud Lenna Kuurmaa. «Oleme Lauriga kultuuriinimesed, laulja ja näitleja – teatrid pandi aga tollal kinni ning ka kontserte ei saanud anda.»

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles