INTERVJUU Mihhail Kõlvart: Tallinna ja Eesti vastasseis on kunstlikult loodud (1)

Arved Breidaks
, reporter
Copy
Keskerakonna esimees Mihhail Kõlvart rääkis pühapäeval Haanjas antud intervjuus, et piirkondlikud maksusoodustused aitaks kapitali maale suunata. FOTO: Arved Breidaks
Keskerakonna esimees Mihhail Kõlvart rääkis pühapäeval Haanjas antud intervjuus, et piirkondlikud maksusoodustused aitaks kapitali maale suunata. FOTO: Arved Breidaks Foto: Arved Breidaks

Kolm kuud tagasi Eesti suurima liikmeskonnaga partei, Keskerakonna esimeheks valitud Tallinna linnapea Mihhail Kõlvart sõidab mööda Eestit ringi, et valmistuda 2025. aasta kohalikeks valimisteks, millel on Keskerakonnale tema sõnul eksistentsiaalne tähendus.

Kõlvart kummutab levinud arvamuse, et tema juhtimisel muutub Keskerakond Tallinna-keskseks parteiks. Selline siht oleks tema hinnangul erakonnale hukatuslik.

Teie saamisele Keskerakonna esimeheks 10. septembril järgnes päris mitme tuntud poliitiku lahkumine parteist. Kas olete sellele piiri peale saanud või jätkuvad lahkumised lihtsalt avaliku tähelepanuta?

Praegu intensiivset liikmete lahkumist ei ole. Lahkujaid oli ka enne kongressi, eriti peale riigikogu valimisi ja siis peaaegu ei olnud ka uusi liikmeid. Nüüd tuleb ka uusi. Tuleb tunnistada, et saldo pole plussis, aga uued liikmed tulevad ja see on erakonnale igal juhul positiivne. Inimesed soovivad teha tööd erakonnas, kõik on väsinud sellest pingest. Kas see pinge on jätkuvalt olemas? Tõenäoliselt on.

Kommentaarid (1)
Copy
Tagasi üles