Suusasari pöörab näo rahvasportlaste poole

Lõuna-Eesti Postimees
Copy
20. Tamsalu–Neeruti maraton
20. Tamsalu–Neeruti maraton Foto: Tarmo Haud/Estoloppet

Suusasari Estoloppet läheb 26. hooajale vastu uue juhi ja sisuliste muudatustega. Sarja uus juht on matkade ja rahvusvaheliste murdmaasuusatamise võistluste korraldaja Kunnar Karu.

Tema eestvedamisel sai pikamaasuusatajate sarja nimeks tänavu Eesti rahvasuusatajate sari Estoloppet, mille alla koonduvad kuues paigas korraldatavad mõõduvõtud.

«Estoloppeti kulminatsioon on olnud enamasti Tartu maraton, kuid seni on teised sama hea ettevalmistuse ja korraldusega maratonid jäänud suure venna varju,» sõnas Karu.

Igal sarja maratonil on eraldi sõidud lastele. Alutaguse maratoni kavast leiab ka öömaratoni, mis peetakse vabatehnikas ning ajavõtuta nii 21 kui 10 kilomeetri pikkusel lihtsama profiiliga rajal. Tartu maratonil on 31-kilomeetrine vabatehnikasõit võitjate autasustamiseta, lisaks vintage-sõit, kolme vahetusega teatemaraton ja kõige pikemal, 63-kilomeetrisel distantsil matkagrupid.

On ka neid, kel pole seni olnud võimalust suusatamist selgeks saada. Estoloppeti sari ulatab siin abikäe ja korraldab treeninguidki. «Maratonide juures tegutsevates suusaklubides on Eesti parimad suusaõpetajad, kes heal meelel valmis kogemusi jagama. Juba mõni tund suusaõpet annab hea põhja, mille pealt on talverõõmude nautimine oluliselt ladusam,» toonitas Karu.

Sarjas on sel hooajal plaanis Viru maraton, Tamsalu–Neeruti maraton, Alutaguse maraton, Tartu maraton, Tallinna suusamaraton ja Haanja maraton.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles