VIDEOLUGU Kultuursed mässajad tõid südatalve suvenäituse

Arved Breidaks
, reporter
Copy
Suvenäitusel üles astuvast 29 noorest kunstnikust jäid pildile kuus: (tagareas vasakult) Eke Ao Nettan, Elo Vahtrik ja Erik Hõim; (ees vasakult) Mia Maria Rohumaa, Irma Holm ja Sonja Sutt.
Suvenäitusel üles astuvast 29 noorest kunstnikust jäid pildile kuus: (tagareas vasakult) Eke Ao Nettan, Elo Vahtrik ja Erik Hõim; (ees vasakult) Mia Maria Rohumaa, Irma Holm ja Sonja Sutt. Foto: Arved Breidaks

Vana-Võromaa kultuurikojas on jaanuari viimaste päevadeni vaadata Eesti noorte kaasaegse kunsti ülevaatenäitus. Pealkirja «Suvenäitus» kandvalt väljapanekult leiab nooruse uljust, siirust ja soovi piiride vastu mässata.

«Ühtset teemat siin tegelikult ei ole, aga paljudest teostest kumab läbi küll suvine hõngus,» selgitas üks näitusel üles astuv kunstnik Sonja Sutt. «Kas see on juhuslik või kunstnikud said inspiratsiooni [näituse] nimest, aga üldiselt meil mingit siduvat teemat näitusel ei ole. See toimib samamoodi nagu [kunstnike liidu] Kevadnäitus ehk siin on paremik 2023. aasta teostest.»

Läinud reedel Võrus avatud väljapanek oli esimest korda vaadata tänavu augustis Tallinna Kunstihoone galeriis ning et siis kandis see aastaajale sobivalt nime Suvenäitus, jätsid noored selle kasutusele ka nüüd südatalvise Võru kahes näitusesaalis. Mida vaataja suvise nimega näitusel siis näha saab?

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles