Saatse rahvale pandi käima kino

Lõuna-Eesti Postimees
Copy
Värska Südamekodu juhataja Kati Arkmani sõnul pole Eestis palju hooldekodusid, kus oleks ka oma kino.
Värska Südamekodu juhataja Kati Arkmani sõnul pole Eestis palju hooldekodusid, kus oleks ka oma kino. Foto: Rein Järvelill

Setomaa piiriäärses Saatse külas avati kohaliku seltsingu ja Värska Südamekodu eestvõttel kinosaal, kus nii hooldekodu elanikud kui külarahvas saab hakata filme vaatama.

«Arutasime kohalike elanikega ühiselt, milliseid võimalusi ruum võiks pakkuda ning esile kerkisid kino näitamise ja kangastelgedel kudumise võimalus. Nüüd meil ongi värskelt avatud saal, kus hakkame koostöös raamatukogu ja Südamekoduga samm-sammult ellu äratama kohalikku kinoskäimise tava ning MTÜ Satserinna naiste juhendamisel õppima vaibakudumist,» ütles projekti vedanud MTÜ Satserinna juhatuse liige Ingrit Kala.

Uuendamise käigus sai saal lisaks heli- ja kinotehnikale ning kangastelgedele ka uue mööbli ning kardinad, mis muudavad oluliselt ruumi ilmet.

«Loodan väga, et uue hingamise saanud ruumist kujuneb oluline kohtumispaik eri tegevusteks kõikidele Saatse elanikele. Kindlasti pakub kino võimalust edendada kohalikku kultuurielu, tore oleks ekraanile tuua ka siitsamast Saatsest pärit Arvo Kukumägi filmirolle,» lisas Kala.

Saatse Südamekodu elanikud saavad nüüd mugavalt filme vaadata.
Saatse Südamekodu elanikud saavad nüüd mugavalt filme vaadata. Foto: Kati Arkman

Värska Südamekodu juhataja Kati Arkmani sõnul rikastab uuenenud saal ka eakate vaba aja sisustamise võimalusi.

«Kino valmimine on meie elanikele palju ootusärevust ja põnevust pakkunud, kuna kultuurielamuse saamine muutub märksa kättesaadavamaks, tulles lausa koju kätte. Eestis ei ole teadaolevalt just palju eakate kodusid, kus sama katuse all on võimalik eraldi kinosaali külastada ja seda veel ääremaal,» ütles Arkman.

«Saatses on väga kokkuhoidvad ja tegusad inimesed ning organisatsioonid, kes soovivad kogukonda väärtust juurde luua ning kutsuvad oma jõudusid ühendades ellu uusi ägedaid algatusi, nagu seda on uuenenud külakeskuse saal. Oleme selle algatuse ja eestvedamise eest MTÜ Satserinna naistele väga tänulikud,» lisas Arkman.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles