Õpetajate streigiaegne sissetulek püsib küsimärgi all (2)

Tiit Loim
, reporter
Copy
Novembris korraldasid õpetajad tunniajase hoiatusstreigi, fotol streigivad Valga pedagoogid. Kui palgatõusus enne kokkuleppele ei jõuta, tuleb jaanuaris pikem tööseisak.
Novembris korraldasid õpetajad tunniajase hoiatusstreigi, fotol streigivad Valga pedagoogid. Kui palgatõusus enne kokkuleppele ei jõuta, tuleb jaanuaris pikem tööseisak. Foto: Arvo Meeks/Lõuna-eesti Postimees

Mitmes Lõuna-Eesti omavalitsuses pole veel selgust, kas õpetajatele eesootava streigi ajal töötasu makstakse. Osa siiski selleks suurt lootust ei anna ja suuri ootusi ei maksa panna ka streigifondile.

Õpetajate streik on plaanitud algama 22. jaanuaril. Küsimus on aga, mis saab nende sissetulekust streigi ajal, kuna omavalitsustel on õigus siis palka mitte maksta. Samas on näiteks Tallinna linnavõimud öelnud, et maksavad palka ka siis, kuigi teatud tingimustel – lasteaedades peavad olema valverühmad ja algklassilastele tagatud alternatiivne tegevus.

«Antsla vallavalitsus ei ole arutanud streikijatele palga maksmist. Samas on vallavalitsus kindel, et riigieelarvest eraldatud palgaraha peab jõudma õpetajate kontole. Vahet ei ole, kas streigi ajal või aasta lõpul,» ütles Antsla abivallavanem Kurmet Müürsepp.

Kommentaarid (2)
Copy
Tagasi üles