Vald võib peagi teisegi koolimaja hooldekoduks muuta

Vahur Joa
, ajakirjanik
Copy
Endisest koolimajast võib tulevikus saada hooldekandeasutus.
Endisest koolimajast võib tulevikus saada hooldekandeasutus. Foto: Arvo Meeks

Võrumaal asuv Rõuge vald püüdis kahel oksjonil Misso koolimaja maha müüa, kuid kummalgi korral ametlikku pakkumist ei tulnud. Sellele vaatamata võib hoone peagi taas kasutust leida.

«Oksjonikeskkonnas müüki ei toimunud, aga Misso koolimaja ostuks on tulnud pakkumine pikaajalise hoolekandeteenusega tegelevat ettevõttelt,» sõnas Rõuge vallavanem Britt Vahter. «Ettepaneku täpsem arutelu ja läbirääkimised on kavandatud jaanuarikuusse,» lisas ta.

Misso koolimaja teine oksjon lõppes 14. detsembril ning ka teisel korral ei tehtud 190 000 eurose alghinnaga hoone eest pakkumist. Rõuge vallavanem Britt Vahter põhjendas müügiotsust asjaoluga, et pärast kooli ja lasteaia tegevuse lõpetamist hoones ei olnud sellel enam kasutust.

«Vallavalitsuse ning volikogu majandus- ja arengukomisjoni ning volikogu arutelude tulemusel otsustati hoone müüa, et see ei jääks tühjalt seisma,» sõnas Vahter. Ühe variandina kaalusid kohalikud, et ehk on võimalik vaid 15 aastat vana hoonet edaspidi kasutada kogukonnamajana, aga siis sellest mõttest loobuti.

Misso kool hoidis aastaid Eesti väikseima õpilaste arvuga õppeasutuse tiitlit ja oli ühtlasi teadaolevalt ainuke kool, mis asus avalikus rannas. Praegune hoone ehitati 2008. aastal, kuid kooli enda ajalugu ulatub 1753. aastasse. Vana koolimaja asus praeguse hoone kõrval. Vundamendi kohal laiub nüüdseks väliala, kus huvilistel on võimalik uurida Misso aleviku ja Rõuge valla kohta, istuda või mängida lauatennist.

Rõuge vallavanem Britt Vahter sõnas, et Misso koolimaja ostmiseks on huvi näidanud hooldekandeteenusega tegelevalt ettevõttelt. See võib tähendada, et endine koolimaja muudetakse kooldekoduks ehk samamoodi nagu juhtus Krabi koolimajaga. Möödunud aastal müüs Rõuge vald ligi kahesaja tuhande euro eest Krabi koolimaja ettevõttele OÜ Krabimaania, kes hakkas sellest ehitama hooldekodu. Hooldekodu avab uksed järgmisel kuul.

«Hooldekodu avamine on esialgsest plaaniga võrreldes pisut edasi lükkunud, sest suhtume endale võetud ülesandesse täie tõsidusega ja teeme majas muudatusi, mis teeksid Krabikodust tulevikus parima hooldekodu,» sõnas ta. Küll aga saab tema sõnul asutusse juba kohti broneerida.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles