VIDEOLUGU Põhjalaagri matkarada viib militaarsele rännule sajandi taha

Arved Breidaks
, reporter
Copy
Setomaa vallavalitsuse arendusspetsialist Margery Roosimaa sõnul on Põhjalaagri matkarajal jalutajale tublisti ajalugu välja pandud.
Setomaa vallavalitsuse arendusspetsialist Margery Roosimaa sõnul on Põhjalaagri matkarajal jalutajale tublisti ajalugu välja pandud. Foto: Arved Breidaks

Värskas avati kolmapäeval Eesti kaitseväe kunagise Põhjalaagri alal ligi viie kilomeetri pikkune matkarada, kus jalutades saab teha meelelise ajarännaku sajandi taha, mil tagasihoidlikus Värska külakeses suur sõjaväelaager end korraga sisse seadis.

«Oleme uurinud ajaloolist informatsiooni, kogunud arhiividest fotosid, tekstilõike mis meil Põhjalaagri kohta on ja see on väljas 16 infotahvli peal,» rääkis Põhjalaagri matkaraja projektijuht, Setomaa vallavalitsuse arendusspetsialist Margery Roosimaa.

Fotodega varustatud infotahvlid on tema sõnul rajal paigutatud vaatega kohale, kus kunagi asus tutvustatav hoone või rajatis. Nii saab võrrelda olnud ja olevat, sest aja jooksul on kunagises sõjaväelaagris palju muutunud.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles