Lõuna-Eesti maakonnakeskused enam ilutulestikku ei korralda: jäägu see elanike teha

Vahur Joa
, ajakirjanik
Copy
Maakondade keskused ilutulestikku ei korralda.
Maakondade keskused ilutulestikku ei korralda. Foto: Urmas Luik

Kui aastaid on uus aasta ka Lõuna-Eesti suuremates keskustes saabunud ilutulestikega, siis tänavu neid plaanis pole. Küll on sellele leitud alternatiive.

«Võru linn ei korralda ilutulestikku juba aastaid ega ole ka tänavu eelarvesse selleks raha planeerinud. Seega jääb see soovi korral elanike endi teha ja arvatavasti ilutulestikke ka lastakse,» sõnas Võru linnale kuuluva lehe toimetaja Ulis Guth.

Sarnase meelsusega on ka naabermaakonnad. Valga vallavanem Monika Rogenbaum sõnas, et nemad samuti ilutulestikku ei planeeri ja neil on selle asemel muu üritus. «Valga vald ilutulestikku ei korralda. Kõige suurem pidu toimub Valga ja Valka omavalitsuste koostöös kaksiklinna keskuses,» sõnas vallavanem.

Seal leiab aset aastavahetuse valgusshow, mille esitaja on Fire Show Stuudio. Vald tuletab siinkohal meelde, et ürituse ajal on pürotehniliste toodete kasutamine keelatud. Just valgus- ja droonishowd on saanud ilutulestiku heaks alternatiiviks.

Omamoodi show pakub ka Põlva vald. «Põlva vallavalitsus ilutulestikku sel aastal ei korralda, nagu ka eelmise aastal. Küll aga mängib Põlva keskväljakul südaööl tantsumuusika, nii et uude aastasse võib siseneda meeleolukal tantsusammul,» kinnitas valla avalike suhete spetsialist Annely Eesmaa.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles