Terviseamet: gripi levik on laialdane, haigestumine tõusutrendis

Lõuna-Eesti Postimees
Copy
Nii gripi kui COVID-19 puhul võivad tervetel inimestel olla väga kerged sümptomid: kerge köha ja nohu, kurguvalu.
Nii gripi kui COVID-19 puhul võivad tervetel inimestel olla väga kerged sümptomid: kerge köha ja nohu, kurguvalu. Foto: Elmo Riig

Eelmisel nädalal kinnitati laboratoorselt 468 gripijuhtu, kokku registreeriti 938 gripijuhtu. Haigestumine on tõusutrendis, gripi levik on laialdane, teatas terviseamet.

Eelmisel nädalal haigestus ägedatesse hingamisteede haigustesse 5229 inimest. Grippi haigestumine on nädalaga kasvanud 101% võrra. Gripiviirus levib kõikides vanuserühmades, kõige rohkem on haigestunuid kuni 14-aastaste laste seas.

Esialgsetel andmetel vajas gripi tõttu haiglaravi 30 patsienti. Hooaja algusest on gripi tõttu hospitaliseeritud 133 inimest. Üle 43% haiglaravi vajanutest on olnud lapsed ja noorukid, 32,3% üle 65-aastased. Terviseametile teadaolevalt on esinenud vähemalt neli surmajuhtu.

Nädala jooksul lisandus 5929 COVID-19 haigusjuhtu. Hospitaliseeriti 291 patsienti. COVID-19 põhihaiguse tõttu vajas hospitaliseerimist 129 patsienti. Intensiivravi vajas 10 patsienti, juhitaval hingamisel oli kuus. Lisandus neli surmajuhtu. Detsembri jooksul hospitaliseeriti 885 COVID-19 patsienti, kellest vaktsineerituid oli vaid 27 ehk 3%.

Praegu on käes intensiivne viiruste hooaeg, mistõttu on eriti oluline tähelepanu pöörata oma tervisele ja ennetusmeetmetele.

Nii gripi kui ka COVID-19 puhul võivad tervetel inimestel olla väga kerged sümptomid: kerge köha ja nohu, kurguvalu. Haigena koolis või tööl käimine koormab organismi ja võib raskendada haigusekulgu. Riskirühma ja enda kaitseks on oluline ka kergete haigustunnustega püsida kodus ja vältida lähikontakte. Riskirühmade jaoks võib nii gripp, COVID-19 kui ka RSV tähendada rasket haiguskulgu ja haiglaravi, teatas terviseamet.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles