Omavalitsus kutsub inimesi eelarve suurendamiseks end valda sisse kirjutama

LEPM
Copy
Kanepi vallavanem Mikk Järv
Kanepi vallavanem Mikk Järv Foto: Mati Määrits

Kanepi vallavalitsus kutsub registreerima oma elukohta Kanepi vallas, kus soovitakse pakkuda kaasaegseid teenuseid ning atraktiivset elukeskkonda.

Iga vallas elav kodanik saab siinkohal anda oma panuse, registreerides oma elukohaks Kanepi valla. Suur osa valla tulubaasist laekub üksikisiku tulumaksust ja riigieelarve tasandusfondist ning mõlema laekumine sõltub registreeritud elanike arvust.

Kanepi valla elanikuks registreeritud kodanikud saavad kasutada mitmeid hüvesid nagu tasuta lasteaia- ja koolikohad. Valla kodanikele on erinevad toetused, näiteks esimesse klassi astuja toetus, koolilõputoetus, huvihariduse toetus ja sünnitoetus. Valla kodanikud saavad Kanepi valla jäätmejaamasid tasuta kasutada. Vald hoolitseb ka raskustesse sattunud elanike eest, pakkudes sotsiaaltoetusi ja -teenuseid.

Elukohta saab registreerida e-rahvastikuregistris. Elukoha teate saab täita ka Kanepi vallavalitsuses kohapeal.

2023. aasta eelarves moodustab füüsilise isiku tulumaks 55 protsenti Kanepi valla tuludest, mis on kokku 5,2 miljonit eurot. Viimaste aastate stabiilne ja kasvav rahvaarv on võimaldanud arendada rohkem kohalikku infrastruktuuri. Iga inimene kujundab oma tegemistega sealset elukeskkonda, samuti mõjutab iga valda sisse kirjutatud kodanik ka otseselt rahalist tulu valla eelarvesse. Sissekirjutust omades osaletakse kohaliku omavalitsuse teenuste rahastamises.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles