Päästjad sõitsid välja peamiselt ilutulestikuga seotud põlengutele

LEPM
Copy
Sõidukijuhi vaatasid kohapeal üle kiirabitöötajad. Foto on illustratiivne.
Sõidukijuhi vaatasid kohapeal üle kiirabitöötajad. Foto on illustratiivne. Foto: Mati Määrits/Lõuna-Eesti Postimees

Aasta viimasel päeval ja uusaastaööl olid päästjatel väljasõidud peamiselt ilutulestikust alguse saanud põlengutele. Võrumaal viis libedus täna hommikul sõiduauto teelt välja. 

Päästeametil oli aasta viimase päeva õhtul kella 21-st uue aasta esimese päeva hommiku kella kaheksani kokku 54 päästesündmust, millest 85% olid seotud ilutulestikuga. Võrreldes eelmise aastavahetuse sama perioodiga oli 15 päästesündmust vähem.

Enamasti põlesid prügikastid, kuhu oli liiga vara visatud kasutatud pürotehnika. Mitmed päästesündmused olid seotud tossavate või põlevate ilutulestiku kassettidega. Paar põlengut sai alguse alla kukkunud pürotehnikast ning oli ka olukordi, kus ilutulestikku lasti korteri aknast või rõdult ja seetõttu kutsuti päästjad välja. Ühel ilutulestiku süütamisel nägu vigastanud meesterahvas vajas kiirabitöötajate abi. 

Täna kell 7.18 sõitsid päästjad Võru valda Husari külla, kus aitasid libedalt teelt välja sõitnud sõiduauto tagasi ratastele ja teele lükata. Sõidukijuhi vaatasid kohapeal üle kiirabitöötajad.

2023. aastal hukkus tulekahjudes kokku 35 inimest, mis on võrreldes 2022. aastaga 12 inimelu vähem. Enamasti on tulekahjudes hukkunud inimeste surma põhjus hooletu suitsetamine ning enamik hukkunutest on olnud kas joobes või joobekahtlusega. Eelmisel aastal uppus kokku 38 inimest, 2022. aastal 30 inimest. Veeõnnetustes hukkusid peamiselt täiskasvanud, kellest pea pooled olid joobes või joobekahtlusega.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles