Harrastajad astuvad tuntud teatriinimeste pilgu ette

Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Valgamaa teatrifestival algas Tõrva gümnaasiumi näitetrupi Pigilind etendusega "Lobiseja vanaeit"
Valgamaa teatrifestival algas Tõrva gümnaasiumi näitetrupi Pigilind etendusega "Lobiseja vanaeit" Foto: Arvo Meeks / Lõuna-Eesti Postimees

Reedel, 30. märtsil algas Valga kultuuri- ja huvialakeskuses Valgamaa teatrifestival 2012. Festivali algus on mõlemal päeval kell 12 ja üritus on tasuta. Kahe päeva jooksul astub üles kokku 12 Valgamaa teatritruppi 15 etendusega, teatas Valga maavalitsus.

Nagu teatati Valga maavalitsusest, osalevad Tõrva linna estraaditrupp Tõrva Tilgad, MTÜ Kungla ja segakoor Rõõm ühisprojekt, Tõrva kultuurimaja näitering, Hummuli rahvamaja näitering, MTÜ Kungla muusikalitrupp, Tõrva gümnaasiumi näitetrupp Pigilind, Valga gümnaasiumi 4.a klass, Tõrva kultuurimaja noorte näitetrupp Hingevärvid, Valga vene gümnaasiumi näitering, Tõrva gümnaasiumi näitering, Otepää gümnaasiumi draamaklass ning Valga kultuuri- ja huvialakeskuse sõnakunstiring.

Valga maavalitsuse peaspetsialist noorsootöö alal Siiri Põldsaar ütleas, et festivali žüriisse kuuluvad teada-tuntud teatritegelased Anne Veesaar, Meelis Sarv, Hans Kaldoja ja Margus Tuuling.

Võisteldakse neljas vanuseastmes: 1.–4.klass; 5.–9.klass; 10.–12.klass ja täiskasvanute harrastusteatrid. Žürii valib välja iga vanuseastme esikolmiku ning jagab ohtralt eriauhindu. Koolitruppide iga vanuserühma parim etendus esindab Valgamaad vabariiklikul Kooliteatrite festivalil. Täiskasvanute teatritruppide esikolmik saab pääsu Kagu-Eesti harrastusteatrite festivalil, mis toimub 21. aprillil Valga kultuuri- ja huvialakeskuses.

Ürituse korraldab Valga maavalitsus koostöös MTÜ-ga Kungla. Festivali toetavad Valgamaa Omavalitsuste Liit, Valga maavalitsus, Valga linnavalitsus ja Kultuurkapitali Valgamaa ekspertgrupp.

Kommentaarid
Copy

Märksõnad

Tagasi üles